2020-10-14 09:04:37• hírek • Szatmár.ro

Fertőzési gócponttá vált a mezőfényi öregek otthona

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság kedden közölt adatai szerint Mezőfény község fertőzöttségi rátája meghaladja a kritikus 3-as küszöbértéket, minek okán jelen pillanatban papíron ez a település számít a leginkább fertőzöttnek a megyében.

Viszont a helyzet ennyire mégsem rossz, ugyanis nem a faluban tombol a járvány, sokkal inkább a községben működő St. Jude Taddeus Idősek Otthonában alakult ki fertőzési gócpont.

Szerkesztőségünk megkeresésére az intézmény vezetői Asztalos Valéria, egyesületi elnök, és Szeibel Tünde az otthon menedzsere elmondták, egyelőre konkrét számokat nem árulnának el afelől, hogy pontosan hány személy fertőződött meg a intézményben, viszont az elmondták, a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság minden bentlakót és alkalmazottat letesztelt az elmúlt napokban.

Azzal kapcsolatosan, hogy pontosan milyen működési- és karanténprotokollt fog követni az elkövetkező időszakban a mezőfényi St. Jude Taddeus Idősek Otthona, Szeibel Tünde elmondta, hogy éppen most egyeztetnek erről a DSP-vel, de mindenképpen szeretnék úgy a bentlakókat, mint az alkalmazottakat és azok családtagjait a lehető legkevésbé kitenni a további fertőzéseknek.

Több információt az otthon elöljárói nem árultak el szerkesztőségünk számára.

Megkeresésünkre Brém László, Mezőfény község polgármestere elmondta, a faluban nincs gond, viszont az önkormányzat is várja a DSP további utasításait, viszont addig is mindent megtesznek annak érdekében, hogy fenntartsák a biztonságos életet a községben.

„Mi is maszkviselésre és a hatóságok által előírt szabályok betartására buzdítjuk a lakosságot, többet nem tehetünk. Arról, hogy az öregek házában felütötte a fejét a járvány és is értesültem, de a faluban nincs gond” – fogalmazott az elöljáró.

A DSP közleménye szerint egyébként Szatmár megyében Mezőfény az egyetlen olyan település ahol meghaladja az fertőzöttségi ráta a 3-as küszöbértéket, illetve 2 olyan település van még a megyében, ahol a ráta 1,5-nél magasabb: Csomaköz és Batarcs községekben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: